Elegant med element

 

Dagens moderna radiatorer är rena skönheterna.

Alla bostäder behöver ett väl fungerande uppvärmningssystem. Man vill att det skall vara driftsäkert, enkelt att sköta och dessutom ekonomiskt försvarbart. Hur uppvärmnings komponenterna ser ut i våra hus, på våra väggar, under våra fönster eller var de nu sitter monterade är inte heller helt oviktigt. Ibland känns det nästan som om utseendet blir allt viktigare och i takt med att utbudet ökar finns också nya möjligheter att få till snygga uppvärmningslösningar som varken skämmer eller drar ner den totala upplevelsen av ett rum. Dagens designradiatorer är både energisnåla och vackra, så byt ut dina gamla elelement och minska din elräkning samtidigt som du får ett modernare utseende i ditt hem.

Bilden är hämtad från LVI´s hemsida

Idag innebär design och inredning att sakerna skall vara gjorda för varandra. De skall harmoniera och passa i stil med den övriga inredningen i rummet. Har du exempelvis ett retrokök i äkta skön 50-tals känsla så skall du kanske även fundera på att byta ut det gamla elementet mot ett nytt i designad retro look. På så vis får du en stilfull enhet i köket som andas äkta 50-tal rakt igenom. Att din nya radiator dessutom är energisnål och av en hög kvalité gör ju bara valet att byta ännu enklare.

Bilden är hämtad från PAX hemsida

Konvektorplåten på baksidan av det här PAX elementet gör att värmen sprids effektivt och snabbt och gårdagens minnen av dofter från bränt damm och knäppande element är helt borta. Det finns också en hel del gamla idéer om att elelement drar mycket ström, ger en ojämn värme och dessutom kan bli väldigt varma på utsidan men detta är också gamla myter och idéer som det är dags att slå hål på. Har du en fastighet med direktverkande el, vilket många faktiskt har, så gäller det att hitta de snyggaste och mest ekonomiska lösningarna, med de förutsättningar som finns. Moderna elradiatorer har elektroniska, ibland även trådlösa, temperaturreglage med möjlighet att aktivera maxtemperaturbegränsning och massor av andra finesser. Likaså har radiatorerna ofta sidoskydd och toppaneler för att vi skall slippa att se baksidan av elementet.

Bilden är hämtad från LVI´s hemsida

För oss kräsna villaägare av idag finns det ett brett utbud av eldrivna radiatorer. En av de snyggare varianterna är tillverkad i gjutgranit vilket nästan gör att elementet blir till ett litet konstverk där på väggen. Slät vacker yta med snygg sten struktur och dessutom i ett material som håller en jämn och väldigt lång värme i exempelvis ditt vardagsrum. Många radiatorer har också ett tillbehör i form av en handdukstork som kan monteras på elementet. I ett badrum eller en tvättstuga är detta en praktisk lösning för att få ännu fler och smartare funktioner med hjälp av din elradiator.

Element från Danfoss

Hur vi än vänder och vrider på det här med uppvärmningen av våra bostäder så finns det fortfarande många av oss som måste förlita sig på elburen uppvärmning. Genom att se till att man har energisnåla element håller man på så sätt nere kostnaderna för elen. Genom att byta ut gamla elradiatorer mot nya, moderna och effektiva, kan man spara mycket pengar och varje liten förtjänst blir snabbt stor vinst, i det långa loppet.

För att se hela utbudet av aktörer inom radiatorer och element, besök vår utställning Radiatorer & element här på Energiportalen.

 

Redaktionen tipsar

 När man ligger i startgroparna till sitt nya bygge är kanske inte energikostnaden det som man har fokus på. Men det borde det faktiskt...
Hur mycket el producerar solceller per år? En genomsnittligt stor solcellsanläggning med en effekt på 9 kW producerar cirka 7 000 till 10...
  Dagens moderna radiatorer är rena skönheterna. Alla bostäder behöver ett väl fungerande uppvärmningssystem. Man vill att det skall vara...

Annonser

Utvalda varumärken

Med en elektrisk handdukstork har du alltid varma handdukar. Lyxigt och skönt.
Upptäck vårt helt nya och spännande designprogram.
Med elektroniska radiatortermostater säkerställer du värmen i hemmet.
Vattenburen handdukstork som håller torrt och värmer upp det aktuella utrymmet.