Brasvärme

 

Vill du kunna njuta av en härlig brasa under sena höstkvällar så finns det många alternativ att välja bland

Oavsett hur du värmer upp ditt boende i dagsläget så finns det kaminer och kakelugnar på marknaden som kan tillföra både extra värme och en härlig känsla. Har du ett litet hus och känner att du vill ha ett litet alternativ så finns det små, smidiga gjutjärnskaminer som passar i de flesta hem. Föredrar du en större lösning där du kan njuta av värmen även efter att du har slutat elda så kan du införskaffa en kakelugn, hos vissa leverantörer kan du dessutom själv välja vilket kakel du vill ha på din kakelugn.

Bor du i ett hus med en öppen spis och vill kunna ta till vara på värmen den genererar så finns det spiskassetter och insatser som du kan köpa och installera för att bibehålla värmen i ditt hus. Har du ett vattenburet värmesystem så kan du installera en vattenmantlad kamin och antingen koppla den till en ackumulatortank eller till ditt vattenburna värmesystem. Vill du hellre ha något extra som verkligen sticker ut så kan du välja att köpa en designad kamin.

Designade braskaminer finns i många olika varianter och det finns något för de allra flesta på dagens marknad. Ett annat alternativ är en täljstenskamin. Täljsten är både vackert och värmelagrande så en täljstenskamin fyller sin funktion väl. Hos vissa återförsäljare finns det också möjlighet att köpa till ett extra värmemagasin, det gör så att din täljstenskamin får ungefär samma egenskaper som en kakelugn.

Det finns även möjlighet att välja till en bakugn till din kamin och då kan du njuta av doften från kanelbullar eller pizza samtidigt som du värmer upp huset med en härlig brasa.

Det finns nästan lika många typer och modeller av kaminer och kakelugnar som det finns användare så för att du ska hitta det alternativ som passar dig bäst så är du välkommen att titta runt bland våra annonsörers hemsidor. De kan också hjälpa dig om du har frågor eller vill veta vilket alternativ som passar bäst i ditt hem.

 

Redaktionen tipsar

Miljö- och klimatförändringar är något som berör alla människor. Du kanske inte har möjlighet att göra allt men du kan alltid göra något...
I dessa miljömedvetna tider har pelletseldning blivit ett populärt alternativ. Pellets är en ren naturprodukt som framställs av sågspån...
  Allt fler förstår att uppskatta det extra värmetillskottet som en braskamin ger till våra bostäder. I dag när olja och el tillhör de...

Annonser

Utvalda varumärken

Braskaminer, Kakelkaminer, Murspisar och Täljstenskaminer
Kaminer med teknik och skönhet i kombination
Harrie Leenders, något som sticker ut. Pharos Interior
Takhängd vridbar öppen spis.
Tänk på ditt hem och behov när du väljer en vedeldad spis.