Skorstensfria kaminer

En skorstensfri kamin är ett utmärkt alternativt om du inte har någon möjlighet att ha någon skorsten. Kanske vill du ha en kamin i badrummet, sovrummet eller på en annan plats där det är svårt att få till en fast installation. Skorstensfria kaminer eldas med Bioetanol och ger mer en känsla av eldens fina lågor än regelrätt värme för rummet. Skorstenfria kaminer kräver ingen installation av skorsten och får ju just därför en mycket bredare möjlighet för installation på udda platser. Det betyder att du även kan få en trevlig eldstad i din lägenhet eller på den inglasade altanen. Du kan också på ett enkelt sätt få till en mysig stämning med den brinnande lågans hjälp på flera platser i huset. Har man en fast installation med skorsten är man oftast begränsad av att välja en strategiskt central plats i huset men med skorstenfria kaminer kan du få samma sköna känsla i flera olika rum.

Utvalda varumärken

Lättplacerade stramt designade eldstäder som passar in var som helst. FALPER by CELLIER


Elipse Z Elegant bioetanol spis som passar i Vardagsrummet, Uterummet eller Balkongen
En elegant golvmodell, närmre än såhär kommer du inte en ?riktig? kamin

Reportage, tips & idéer

Stûvs 16- Cube serien är sedan länge en favoritkamin hos arkitekter, inredare och stylister.
Stûv 16- Cube är vår storsäljare och flera av våra kunder berättar målande om hur de...
Med en skorstensfri kamin kan du njuta framför elden även i de fall då du inte kan installera en äkta braskamin.
Har du ingen möjlighet att installera en traditionell braskamin kan du välja en kamin utan skorsten.

Skorstensfria kaminer

En skorstensfri kamin är ett utmärkt alternativt om du inte har någon möjlighet att ha någon skorsten. Kanske vill du ha en kamin i badrummet, sovrummet eller på en annan plats där det är svårt att få till en fast installation. Skorstensfria kaminer eldas med Bioetanol och ger mer en känsla av eldens fina lågor än regelrätt värme för rummet. Skorstenfria kaminer kräver ingen installation av skorsten och får ju just därför en mycket bredare möjlighet för installation på udda platser. Det betyder att du även kan få en trevlig eldstad i din lägenhet eller på den inglasade altanen. Du kan också på ett enkelt sätt få till en mysig stämning med den brinnande lågans hjälp på flera platser i huset. Har man en fast installation med skorsten är man oftast begränsad av att välja en strategiskt central plats i huset men med skorstenfria kaminer kan du få samma sköna känsla i flera olika rum. Det kan finnas flera anledningar till att du vill skaffa en skorstenfri kamin, det är inte alltid man får eller vill elda med en äkta kamin och då passar det utmärkt med en skorstensfri kamin.

Vackra skorstensfria kaminer

Skorstensfria kaminer har ofta mer fria designer än de fasta kaminerna med skorsten. Detta gör att de kan se väldigt stilfulla och eleganta ut och det finns en uppsjö med olika annorlunda utseenden på just skorstenfria kaminer. De flesta skorstenfria kaminer är också lätta att flytta vilket innebär att du kan ta med kaminen ut till uterummet eller till sovrummet. Tänk på att aldrig flytta en varm kamin som du har en pågående eld i eller precis har eldat i. Du skall aldrig ta några risker med din skorstensfria kamin och var också noga med att se till att den står stadigt när du har fått den till den plats där du vill ha den. Du skall heller aldrig elda något annat än det som tillverkaren rekommenderar i din skorstensfria kamin och placera den alltid en bit ifrån lättantändliga material för säkerhets skull och för att aldrig riskera någonting.

Redaktionen tipsar

Stûvs 16- Cube serien är sedan länge en favoritkamin hos arkitekter, inredare och stylister. Stûv 16- Cube är vår storsäljare och flera av...

Annonser