Avfuktare

Om källaren eller tvättstugan känns fuktig kan det vara så att du behöver sätta in en avfuktare. Fuktiga miljöer är grogrund till mögelpåväxt och kan lätt leda till hälsoproblem av olika slag. Många allergiska reaktioner som syns bland befolkningen idag har sin orsak just i de ohälsosamma inomhusklimatet som många både bor och lever i, varje dag, hela året om. En fuktig miljö är aldrig nyttigt för vårt inomhus klimat och för att vara säkra på att det inte finns oönskad fukt i inomhusluften så kan det vara smart att installera en avfuktare.

Utvalda varumärken

Stort utbud av avfuktare

Reportage, tips & idéer

Allt för många bostäder har problem med fukt och dålig lukt
Många av problemen går dessutom att avhjälpa med hjälp av en avfuktare. Det kan exempelvis vara utrymmen där vi inte...

Avfuktare

Om källaren eller tvättstugan känns fuktig kan det vara så att du behöver sätta in en avfuktare. Fuktiga miljöer är grogrund till mögelpåväxt och kan lätt leda till hälsoproblem av olika slag. Många allergiska reaktioner som syns bland befolkningen idag har sin orsak just i de ohälsosamma inomhusklimatet som många både bor och lever i, varje dag, hela året om. En fuktig miljö är aldrig nyttigt för vårt inomhus klimat och för att vara säkra på att det inte finns oönskad fukt i inomhusluften så kan det vara smart att installera en avfuktare. En avfuktare gör att du får en jämn och behaglig "fuktnivå" och luftavfuktaren reducerar den oönskade fukten ur inomhusluften. Med rätt inne klimat kan du skapa bästa möjliga förutsättningar för ett friskt och sunt boende.

En avfuktare ger dig en torr och skön källare

7 av 10 hus har en allt för hög fukthalt och behöver avfuktas. Mitsubishi Electrics högeffektiva luftavfuktare kramar fukten ur luften, huset och tvätten! köp en avfuktare du också! Mitsubishi Electrics högeffektiva luftavfuktare kramar effektivt fukten ur luften...

Tack vare dagens väl isolerande byggmaterial har våra hus blivit något av en fuktmagnet. Det naturliga luftdraget som ofta fanns i husen förr är idag ett minne blott. Vi har tätat och isolerat så till den milda grad att vi, i vår iver att spara energi har glömt bort värdet av ett visst naturligt luftdrag. En annan orsak till för höga fuktnivåer kan vara det byggsätt som huset är byggt på. En bottenplatta på mark är en typiskt sätt att bygga som inte helt sällan kan ge lite förhöjda fuktvärden med åren.

En annan sak är hus med källare som ligger under jord. Här handlar det om att se till att dräneringen runt källarväggen är riktigt ordentligt gjord. Ett bra inne klimat skall innehålla en viss luftfuktighet men tillsammans med ångor från exempelvis tvättmaskin, diskmaskin, spis och dusch kan den totala mängden fukt i huset bli allt för hög. Det finns flera bra sätt att hålla luftfuktigheten på en stabil och sund nivå. En avfuktare är ett sådant hjälpmedel som enkelt skapar ett bra inomhusklimat.

Redaktionen tipsar

Allt för många bostäder har problem med fukt och dålig lukt Många av problemen går dessutom att avhjälpa med hjälp av en avfuktare. Det kan...

Annonser