Luft-vattenvärmepump

En luft-vattenvärmepump är inget dumt alternativ

Luft-vattenvärmepumpar tar energi via fläktar från uteluften. Köldmediet hettas upp och överförs till en luftbehandlare som är placerad inomhus. Luften överförs till husets vattenburna värmesystem och kan även användas för att få fram varmvatten. Fördelen med luft/vatten kontra bergvärme är att man slipper att borra. Kalkylen behöver kikas på då prestanda på luft/vatten blivit tämligen bra de senaste åren. Nedan hittar du de ledande aktörerna när det gäller luft/vatten i Sverige.

Utvalda varumärken

NIBEs luft/vattenvärmepumpar - En kassasuccé i trädgården. Kan spara upp till 70%
Med en luft/vattenvärmepump från CTC sparar du upp till 75 % av din uppvärmningskostnad. Energin är gratis och miljövänlig.
Vitocal 300-A
Luft/Vatten värmepump med högsta verkningsgrad för stora besparingar
Kraftfulla Ecodan från Mitsubishi Electric tar hand om hela ditt värmebehov.
Effektiv luft/vatten-värmepump som är byggd för nordiskt klimat och med inbyggd kylfunktion. Flexibel – välj mellan tre olika inomhuspaket.
Bonus Air 12 - Hög kvalitet, stark tillförlitlighet och bra mångsidighet.

Nyheter

Hög energieffektivitet i litet format
Nu lanserar NIBE en kompakt och energieffektiv systemlösning för hus med trånga installationsutrymmen – nya luft/vattenvärmepumpen NIBE F2050 som passar alla NIBE inomhusmoduler.
Nordbygg 2022: NIBE presenterar hållbara ene
I Nibes fullmatade monter visas flera nyheter för bättre inomhuskomfort, sänkta uppvärmningskostnader, en enklare vardag och ett minskat klimatavtryck. Dessutom seminarier om hållbara energilösningar...
NIBE S2125 Luft/Vattenvärmepump
NIBE S2125 är en intelligent inverterstyrd luft/vattenvärmepump. Med NIBE inomhusmoduler bildar den ett högeffektivt klimatsystem för ditt hem.
Thermia lanserar Athena – en luft/vattenvärm
Prestandan är en av marknadens bästa och Athena har exceptionellt hög effektivitet, verkningsgrad och besparing, också under årets kallaste månader.
Nytt kraftpaket i snygg förpackning
Mitsubishi Electric kan stolt presentera den nya utomhusdelen YAA för Ecodan luft/vattenvärmepumpar, ett komplett system för vattenburen värme.

Reportage, tips & idéer

Ingen tycker att det är kul att vara sjuk. Dunkande huvudvärk, rinnande näsa, värkande muskler och ont i halsen kan göra även den starkaste svag. Därför borde du förbereda ditt...
Försäkringsbolaget Folksam presenterade en rapport om reparationer av värmepumpar.
Rubriken gav intrycket av en bransch med rufflare och bedragare. I själva verket visar rapporten...
●Denna artikel är en annons från Uponor
Nya Uponor Smatrix Style optimerar inomhusklimatet med lägre energikostnader och högre komfort som känns varje dag...
Många husägare sätter...
Visste du att din luftvärmepump kan åldras i förtid om den inte servas?
Det är en stor och viktig investering att köpa en värmepump och när du väl har installerat den gäller det...
Hur mycket din luft-vattenvärmepump kostar att installera beror på flera olika faktorer.
Luft-vattenvärmepumpen värmer upp ditt hus via ditt vattenburna värmesystem.

Luft-vattenvärmepump

Luft-vattenvärmepumpar tar energi via fläktar från uteluften. Köldmediet hettas upp och överförs till luftbehandlare som är placerade inomhus. Luften överförs till husets vattenburna värmesystem och kan även användas för att få fram varmvatten. Här hittar du alla leverantörer av Luft-vattenvärmepumpar.

Hur fungerar Luft-vattenvärmepumpar?

En värmepump som snabbt och effektivt betalar igen investerade pengar är en Luft-vattenvärmepump. Den tar sin luft från utomhusluften och omvandlar den till ny värme, färdig att värma ditt varmvatten och dina radiatorer. En Luft-vattenvärmepump kopplas till ditt befintliga, vattenburna system och du får på så vis miljövänlig och energisnål värme till dina värmegolv, dina element och i alla dina kranar. En värmepump som tar sin luft från utomhusluften och därför har en del av pumpen sittande ute på husväggen, den s.k. utomhusdelen är alltid lite känslig för nedisning. Luftvärmepumparna har inbyggda avfrostningsanordningar som skall kompensera detta men skillnaderna kan vara ganska stora mellan olika tillverkare. Det är mycket värdefullt att undersöka marknadens utbud grundligt innan man bestämmer sig och ju längre norrut man bor dess då viktigare blir just denna funktion. Var alltså noggrann med kvalitén på din luft-vattenvärmepump när du ändå skall köpa och se till att den verkligen klarar låga utomhustemperaturer. Luft-vattenvärmepumpar kräver vattenburna uppvärmningssystem för att fungera. Har man direktverkande el med luftburen uppvärmning så är alternativet att istället skaffa en Luft-luftvärmepump. Alla annonsörer som syns här nedanför är alla tillverkare och leverantörer inom segmentet luft-vattenvärmepumpar. Det är dom som är experterna och det är på deras hemsidor du kan få en särskilt ingående fakta. Genom att klicka på de olika tillverkarnas loggor kommer du direkt till deras hemsidor och där kan du läsa dig till massor av viktig information kring en installation av luft-vattenvärmepumpar. Du kan också få reda på var i ditt närområde som de olika tillverkarna har lokala återförsäljare ute i landet.

Redaktionen tipsar

●Denna artikel är en annons från Uponor Nya Uponor Smatrix Style optimerar inomhusklimatet med lägre energikostnader och högre komfort som...
Visste du att din luftvärmepump kan åldras i förtid om den inte servas? Det är en stor och viktig investering att köpa en värmepump och när...
Försäkringsbolaget Folksam presenterade en rapport om reparationer av värmepumpar. Rubriken gav intrycket av en bransch med rufflare och...

Annonser