Pelletskaminer

Pelletskaminer är värmekaminer som eldas med pellets. Pellets är ett biobränsle som framställs av biprodukter från skogsindustrin. Trämaterialet finfördelas och pressas sedan samman till pellets som sedan, i sin tur, används som eldningsmaterial till pelletskaminerna. Pellets köps i säckar och fylls på direkt i pelletskaminerna för att portioneras ut i lagom mängd direkt i kaminen. Pelletskaminer finns som både vattenmantlade, luftvärmande och hermetiskt tillslutna kaminer med inbyggt fläktsystem.

Utvalda varumärken

Thermorossi erbjuder lätthanterliga pelletskaminer utan att rucka på kvaliteten.
Italienska Caminetti Montegrappa är en av Europas ledande tillverkare av pelletskaminer. Många modeller i stål eller keramik, integrerad start/stopp
En pelletskamin är utmärkt att komplettera om man har direktverkande el

Nyheter

Aduro1 - Eldning med ved och pellets.
Aduro H1 är en unik kamin som skapar möjlighet att byta mellan det bästa av två världar, Ved och pellets.

Reportage, tips & idéer

Stûvs 16- Cube serien är sedan länge en favoritkamin hos arkitekter, inredare och stylister.
Stûv 16- Cube är vår storsäljare och flera av våra kunder berättar målande om hur de...
I dessa miljömedvetna tider har pelletseldning blivit ett populärt alternativ. Pellets är en ren naturprodukt som framställs av sågspån från träindustrin.
Med sammantagna...
En pelletskamin ger en lika skön värme som en vanlig braskamin samtidigt som pellets är tre gånger så effektivt att elda med som ved.
Med en pelletskamin får du inte bara en vacker inredningsdetalj utan också en pålitlig värmekälla.

Pelletskaminer

Pelletskaminer är värmekaminer som eldas med pellets. Pellets är ett biobränsle som framställs av biprodukter från skogsindustrin. Trämaterialet finfördelas och pressas sedan samman till pellets som sedan, i sin tur, används som eldningsmaterial till pelletskaminerna. Pellets köps i säckar och fylls på direkt i pelletskaminerna för att portioneras ut i lagom mängd direkt i kaminen. Pelletskaminer finns som både vattenmantlade, luftvärmande och hermetiskt tillslutna kaminer med inbyggt fläktsystem. Pelletskaminer är ett effektivt och miljövänligt förbränningssätt där mängden pellets styrs av sensorer. Den önskade värme du ställt in på din luft ser pelletskaminen till att anpassa eldandet efter. Allt för att uppnå en så exakt inomhustemperatur som möjligt. För att en pelletskamin skall bli enkel och självgående krävs det att den har ett inbyggt system som tillför pellets i den takt som behövs. Detta görs från en bi-del i kaminen och blir samtidigt som ett slags förrådsutrymme av pellets. Ju större förråd i pelletskaminen dess då mer sällan behöver du fylla på och dess då längre kan du elda utan att du behöver fundera på om pelletsen tar slut.

Pelletskaminer för smart och miljövänlig eldning

pelletskaminer för en miljövänlig uppvärmning Pellets, en naturlig råvara att elda med

Här nedanför ser du en överblick över Sveriges ledande tillverkare och leverantörer av pelletskaminer. Det är på deras hemsidor som du kan läsa mer ingående information om pelletskaminer i allmänhet och just deras produkter i synnerhet. Genom att klicka på varumärket i någon av rutorna här under kommer du direkt till respektive hemsida och där kan du sedan söka vidare information. På tillverkarnas hemsidor finns också bra information om var du kan hitta den närmsta återförsäljaren i just ditt närområde. För hur det än är och internet i all ära men när det verkligen börjar dra ihop sig till köp vill man absolut kunna titta, känna och uppleva sin nya pelletskamin på riktigt och då är det smidigt om det finns återförsäljare av pelletskaminer i närheten.

Redaktionen tipsar

Stûvs 16- Cube serien är sedan länge en favoritkamin hos arkitekter, inredare och stylister. Stûv 16- Cube är vår storsäljare och flera av...
I dessa miljömedvetna tider har pelletseldning blivit ett populärt alternativ. Pellets är en ren naturprodukt som framställs av sågspån...

Annonser