Pellets

Eldning med pellets fungerar på samma sätt som med all annan eldning och det är bara själva produkten som är annorlunda. Pellets är en restprodukt från skogsindustrin som bearbetats och komprimerats till små pelletsbitar. Produkten är också ett helt miljövänligt alternativ till vedeldning och dessutom ett väldigt enkelt och smart förfarande. Man kan använda det som eldningsmaterial i sin kamin för att få en behaglig och skön brasa inomhus men främst används nog pellets ändå som en energikälla för att värma vattnet i husets värmesystem. D.v.s. du eldar pellets i din panna och du tar vara på värmen och värmer upp vattnet i värmesystemet med den värmen.

Utvalda varumärken

Vitolig 300 - Helautomatisk pelletspanna av högsta kvalité. Testvinnare i Råd&Rön
Komfort, trygghet och låga uppvärmningskostnader.
Du kan lita på oss. I över 20 år har vi tillverkat träpellets. Vi vet vad som krävs.
Thermorossi erbjuder lätthanterliga pelletskaminer utan att rucka på kvaliteten.
VETO brännare & pannor 30-2000 kW. Elda pellets, flis, briketter upp till 75 mm.
Hållbar energi, kundanpassade produkter av hög kvalitet, trygga och snabba leveranser.
Det finns bara fördelar med att välja pellets från Stora Enso.
Roslagsbrännaren är en pelletsbrännare som endast har en rörlig del
CTC:s pelletsprodukter är effektiva, enkla att elda i och pålitliga.

Nyheter

Aduro1 - Eldning med ved och pellets.
Aduro H1 är en unik kamin som skapar möjlighet att byta mellan det bästa av två världar, Ved och pellets.

Reportage, tips & idéer

I dessa miljömedvetna tider har pelletseldning blivit ett populärt alternativ. Pellets är en ren naturprodukt som framställs av sågspån från träindustrin.
Med sammantagna...
Här kan du läsa om vad några olika typer av energilösningar kostar för genomsnitts hushållet.
Pellets är ett skattebefriat, miljövänligt bränsle som ger en skön värme.
Med en pelletskorg kan du njuta av pelletseldens stabila värme i en vanlig braskamin eller kakelugn.
Att elda med pellets är neutralt ur miljösynpunkt och tre gånger så effektivt som att elda med vanlig ved.

Pellets

Eldning med pellets fungerar på samma sätt som med all annan eldning och det är bara själva produkten som är annorlunda. Pelletsen är en restprodukt från skogsindustrin som bearbetats och komprimerats till små pelletsbitar. Produkten är också ett helt miljövänligt alternativ till vedeldning och dessutom ett väldigt enkelt och smart förfarande. Man kan använda det som eldningsmaterial i sin kamin för att få en behaglig och skön brasa inomhus men främst används nog pellets ändå som en energikälla för att värma vattnet i husets värmesystem, d.v.s. du eldar i din panna och du tar vara på värmen och värmer upp vattnet i värmesystemet med den värmen. En pelletsskruv till kaminen matar automatiskt fram nya pelletsbitar i rätt takt och elden behöver aldrig falna och dö ut så länge det finns pellets i systemet. Det blir ett enkelt och praktiskt eldnings förfarande som sköter sig själv ganska mycket.

Pellets - en miljövänlig produkt att elda med

Det finns bara fördelar med att välja pellets från Stora Enso. Det finns nästan bara fördelar med att välja pellets...

Här hittar du olika leverantörer inom området pellets. Det kan vara kaminer, brännare, pannor eller tillbehör. Det är en miljövänlig och helt naturlig värmekälla att elda med pellets. Pelletseldning kan fungera på så vis att man har en brännare monterad direkt på befintlig panna. Även äldre pannor kan få ett nytt och smart användningsområde med hjälp av en brännare. Det finns även nya, miljövänliga pannor som installeras på samma vis och på samma plats som andra pannor skulle ha gjorts.

En kamin avger minimalt med farliga gaser och är ett perfekt miljöalternativ till andra eldningskällor. Med pannor och brännare för pellets, installerade i din bostad, kommer du att kunna sänka dina värmekostnader en hel del. Ett flertal av landets energileverantörer har pellets på sin meny så det är lätt att få tag på produkten. Kontakta några av dina närmaste energileverantörer för att kolla upp vad just de har att erbjuda. Försök att hitta en pelletsleverantör/distributör som finns i ditt närområde så att fraktkostnaden inte blir för stor. Den enda nackdelen med pelletseldning, om det nu finns några nackdelar, är väl att det krävs en del passning, bra förvaringsventilation och att du måste sota brännaren med jämna mellanrum...

Redaktionen tipsar

I dessa miljömedvetna tider har pelletseldning blivit ett populärt alternativ. Pellets är en ren naturprodukt som framställs av sågspån...

Annonser