Täljstenskaminer

Täljstenskaminer är ett riktigt bra sätt att skaffa sig en lång och effektfull värmespridning i huset. I exempelvis ett mindre fritidshus kan en täljstenskamin fungera som enda värmekälla och den fantastiska förmågan som täljstenen har att behålla alstrad värme gör den effektiv som värmekälla. Den värme kaminen har lyckats dra åt sig kan du och ditt hus nu ha nytta utav under många, långa timmar framöver. Täljstenskaminer har dessutom ett väldigt vackert yttre och blir till en smakfull inredningsdetalj i huset. Ju större modell dess då längre effekt och en större modell som kompletteras med ett värmemagasin gör uppvärmningen av husets stora öppna ytor väldigt mycket enklare och ännu mer effektiva. Värmen varar länge i täljstenskaminer och lagras i kaminen under en lång tid så att du slipper fylla på ved på natten.

Utvalda varumärken

En vacker och effektivt värmelagrande värmekälla - vissa med värmemagasin.

Caron Aqua - täljsten
En täljstensbeklädd vedkamin med klassiskt skandinaviskt utseende.
Oden går också att få med täljsten i det vackra mönstret Sky.

Nyheter

Romotop Palea - ny modell
Romotop Palea är en ny modell, lanserad 2018, från Romotop, en av Europas ledande tillverkare.

Reportage, tips & idéer

Stûvs 16- Cube serien är sedan länge en favoritkamin hos arkitekter, inredare och stylister.
Stûv 16- Cube är vår storsäljare och flera av våra kunder berättar målande om hur de...
Sverige har idag ett av Europas lägsta krav på utsläpp från kaminer vid vedeldning. Dessa krav kommer inom kort att skärpas avsevärt. Det finns i dag 1,1 miljoner braskaminer i...
Det är en fantastisk känsla att kliva innanför dörrarna i JP Walther´s showroom i Källby
Den härliga värmen från brinnande kaminer och doften av ny kluven ved ger oss ett varmt...
Med en bra brasfläkt sprider du värmen från kaminen till resten av huset.
En täljstenugn avger en behaglig värme under en lång tid utan att torka ut luften i ditt hem.
En täljstensspis kombinerar det bästa hos gjutjärn och täljsten vilket innebär att din täljstensspis får oanade värmeegenskaper.

Täljstenskaminer

Täljstenskaminer är ett riktigt bra sätt att skaffa sig en lång och effektfull värmespridning i huset. I exempelvis ett mindre fritidshus kan en täljstenskamin fungera som enda värmekälla och den fantastiska förmågan som täljstenen har att behålla alstrad värme gör den effektiv som värmekälla. Den värme kaminen har lyckats dra åt sig kan du och ditt hus nu ha nytta utav under många, långa timmar framöver. Täljstenskaminer har dessutom ett väldigt vackert yttre och blir till en smakfull inredningsdetalj i huset. Ju större modell dess då längre effekt och en större modell som kompletteras med ett värmemagasin gör uppvärmningen av husets stora öppna ytor väldigt mycket enklare och ännu mer effektiva. Värmen varar länge i täljstenskaminer och lagras i kaminen under en lång tid så att du slipper fylla på ved på natten. Denna särskilda förmåga som täljstenen har gör den attraktiv bland kaminerna. Den behöver inte riktigt lika tät bevakning av elden och påfyllnad av ved och den klarar sedan att hålla värmen under en mycket lång tid. Några större modeller av täljstenskaminer har också extra funktioner så som bakugnar och pizzaugnar som dessutom gör kaminen till en praktisk matlagningshjälp samtidigt som den värmer hela huset.

Vackra täljstenskaminer med hög värmekapacitet

tidlösa täljstenskaminer med lite mer robust utseende, som tillsammans med luckan i gjutjärn skapar ett rejält intryck. Kaminen är utrustad med en rejäl asklåda som rymmer hela 8 liter, som gör det bekvämt vid skötsel och rengöring.

Samtliga annonsrutor här nedanför visar tillverkare och leverantörer av täljstenskaminer. De har alla olika utseenden och storlekar och genom att klicka på en specifik ruta kommer du direkt till den tillverkarens hemsida. Där kan du få mängder av viktig information inför ett köp av täljstenskamin. Du kan läsa om fördelarna och du kan också få massor av bra tips kring vad man bör tänka på vid en installation av täljstenskaminer.

Du kommer också att kunna se bilder på mängder av olika modeller av täljstenskaminer och förhoppningsvis hitta någonting som tilltalar dig lite extra mycket. Innan man slutligen bestämmer sig för att satsa på just täljstenskaminer bör man ha undersökt skillnaderna mellan olika typer av kaminer. Då är det lättare att göra ett rättvis bedömning och dessutom ta ett korrekt beslut. Faller ditt val på just en täljstenskamin så kan du hitta information om tillverkarnas närmsta återförsäljare, direkt på deras olika hemsidor.

Redaktionen tipsar

Sverige har idag ett av Europas lägsta krav på utsläpp från kaminer vid vedeldning. Dessa krav kommer inom kort att skärpas avsevärt. Det...
Det är en fantastisk känsla att kliva innanför dörrarna i JP Walther´s showroom i Källby Den härliga värmen från brinnande kaminer och...
Stûvs 16- Cube serien är sedan länge en favoritkamin hos arkitekter, inredare och stylister. Stûv 16- Cube är vår storsäljare och flera av...

Annonser