RB Ventum - miljögodkänd vedpanna och RB Grand Lux pelletspanna

Är du miljömedveten och ändå vill elda med ved i vedpanna? Nu kan med gott samvete göra det! Med ny teknik ligger RB Ventum vedpanna på riktigt bra nivåer - långt under kraven för utsläppsvärde!

RB Ventum vedpanna
RB Ventum vedpanna är en miljögodkänd plåtpanna. RB Ventum är underförbränningspanna med sugande fläkt och keramik. Verkningsgraden ligger på imponerande 92% (utan lamdasond). Utsläppsvärden ligger långt under kraven på EU standarden 303-5 klass 5. RB Ventum finns i storlekarna 30, 40, 60, 80 och 100kW. Vedlängd 50-90cm.

Den nya generationen RB Ventum tar försprång i den tekniska utvecklingen och är dag den snabbast säljande vedpannan i sin klass i Europa. Den är designad för effektivitet, ekonomi och mycket högt ställda miljökrav. RB Ventum vedpanna är inställbar för ved med fukthalt upp till 33% och har ett effektivt och lätthanterligt styrsystem.

Som fristående vedpanna eller integrerad med andra värmesystem är RB Ventum fullt flexibel och har även inställningsmöjlighet för vinter/sommardrift. Som fristående panna kan förbränningen ske på ett effektivt sätt även med reducerad effekt vilket leder till mycket långa brinntider på ett inlägg.
Kombinera med ackumulatortank och en Laddomat och du får ett kraftfullt paket som kan köras på full effekt med längre intervaller mellan eldningarna samt även högre verkningsgrad.

Fördelar med RB Ventum Vedpanna:

¤ Oberoende justerbar primär och sekundärluft.
¤ Funktionell och användarvänlig kontrollpanel.
¤ Modulerande och sugande rökgasfläkt.
¤ Rökgastemperaturen kan styras med hjälp av en rökgassensor som automatiskt modulerar ner varvtalet på fläkten då inställd rökgastemperatur blir för hög, för
¤ Absolut högsta verkningsgrad.
¤ Stående rökgaskanaler med turbulatorer.
¤ Enkel rengöring av rökgaskanalerna – sota bekvämt med spaken på pannans utsida.
¤ Smart designad keramik, små och lätta modulbaserade för enkelt utbyte.
¤ Rejäl bypass-funktion på rökgasvägen samt automatisk sensor som varvar upp fläkten på max när luckan öppnas eliminerar inrykning vid vedpåfyllning.
¤ Elitiskt formad förbränningskammare för bättre hållbarhet och ökad vedvolym.
¤ Integrerat benstativ som är anpassat för pallyftare – enkel införsel vid installation.
¤ Lång livslängd genom rejäl och beprövad konstruktion.
¤ Internt undertryck garanterar säkerheten och eliminerar rökläckage.
¤ Integrerad nödkylningsslinga.
¤ Dubbelverkande anti-tjärplåtar: förhindrar tjärbildning i vedmagasinet och förvärmer förbränningsluften.
¤ Stor asklåda för bekväm hantering.
¤ Enkelt justerbara och formstabila luckor garanterar optimal täthet.

RB Grand LUX, 23kW, Pelletspanna

Styr allt från din telefon via WiFi! Ny teknik gör det riktigt enkelt att elda med pellets!

RB Grand LUX, 23kW, Pelletspanna

RB Grand Lux är en helautomatisk, tystgående pelletspanna med 94% verkningsgrad och självrengöring.
Några asklådetömningar per år är det du behöver tänka på.

Finns i storlekarna 23, 40, 60, 80 & 100kW.

RB Grand Lux pelletspanna har vertikala rökgastuber med motoriserad självrengöring. Speciellt designade turbulatorer gör att pelletspannan uppnår 95 % verkningsgrad. Pelletspannan är godkänd enligt EN 303-5 klass 5 samt toppnoterad i tyska BAFAs certifiering. Tillförlitlig konstruktion i samband med högkvalitativt stål garanterar en lång livslängd. RB Grand Lux pelletspannans pelletsbrännare är utvecklad för att uppnå extra låga ljudnivåer och har ett helt unikt och patenterat rengöringssystem. Alltså klarar den även sämre kvalitet av pellets som orsakar sintring och slagg.

Full komfort med helautomatisk pelletspanna
I förhållande till andra pelletspannor på marknaden har RB Grand Lux mindre manuellt rengöringsbehov. I princip så kan det gå många veckor innan asklådan behöver tömmas tack vare pelletspannans automatiska självrengöringssystem. Aska från tuberna och från brännaren faller ner till pannans botten, matas ut till en extern asklåda som lätt kopplas loss och bärs i ett rejält handtag utan att smutsa ner.

Pelletsbrännaren har dubbla keramiska varmluftständare som medför en mycket snabb automatisk upptändning (under 2 min), stor tillförlitlighet och extremt lång livslängd på tändarna. Trippel sammanlänkade fotoceller håller optimal kontroll på tändning och förbränning.

Pelletsbrännarens säkerhetssystem för bakbrand är extremt tillförlitlig och bygger på flera oberoende säkerhetsfunktioner:

Automatiskt överhettningsskydd som stänger ner förbränningen om temperaturen bakåt överstiger 70°C.
Bränsletillförselvägarna hålls alltid fria med hjälp av internskruv och fallslang.
Negativt tryck i förbränningskammaren tack vare sugande rökgasfläkt med undertryck sensor.

Pelletsbrännarens roster och brännkopp är tillverkat av en speciallegering som tål höga temperaturer för att uppnå extra lång livslängd. Den modulbaserade konstruktionen och förbränningskammaren gör servicen enkel då komponenterna är lätta att komma åt utan att demontera hela pelletsbrännaren.

Intelligent styrsystem och WiFi
RB Grand Lux pelletspanna har ett modulerande styrsystem som steglöst kan justera bränslematning och lufttillförsel. Lufttillförseln styrs av en undertrycksensor i den utgående rökgasanslutningen. Förbränningen regleras alltid på undertryck och då elimineras risken helt för bakbrand och störningar på grund av otillräckligt drag i skorstenen.
Styrningen med integrerad WiFi-modul som kan styras via en app i Android- eller Apple-enheter.
Du kan alltid ha kontroll på värmesystemet.

Flexibel installation
Tack vare en kompakt konstruktion av RB Grand Lux pelletspanna med stående rökgastuber och sugande fläkt på toppen av pannan gör den mycket flexibel och passar i nästan alla pannrum.

Pelletspannan kan utan problem placeras mot en vägg eller i ett hörn. Enkel kontroll av alla funktioner som då kan justeras via en digital pekskärm med ett enkelt och intuitivt gränssnitt.
Pelletsförråd i matchande design finns i tre storlekar (300, 500 & 800L) och kan placeras på valfri sida om pelletspannan. Styrningen är även kompatibel för styrning av vakuummatning eller transportskruv ifrån ett storförråd som kan placeras längre bort från pannrummet i fall plats för sådant saknas.

Fördelar med RB Grand Lux Pelletspanna:

¤ Automatisk tändning, dubbla keramiska varmluftständare.
¤ Automatisk modulering av pelletsmatning.
¤ Automatisk rengöring av rökgastuberna.
¤ Automatisk rengöring av pelletsbrännarens kopp och roster.
¤ Automatisk utmatning av aska till extern asklåda.
¤ Användarvänlig styrning med pekskärm.
¤ Mikroprocessor kontrollerad förbränning för optimal verkningsgrad.
¤ Koordinerade elektriska komponenter.
¤ Mikroprocessorstyrd förbränningsluft med undertryckssensor.
¤ Stark och välkonstruerad matarskruv.
¤ Servicevänlig och tillgänglig för underhåll.
¤ WiFi med fjärrstyrning via app.
¤ 5 års garanti på pannkroppen.

Redaktionen tipsar

Allt för många bostäder har problem med fukt och dålig lukt Många av problemen går dessutom att avhjälpa med hjälp av en avfuktare. Det kan...
●Denna artikel är en annons från Uponor Nya Uponor Smatrix Style optimerar inomhusklimatet med lägre energikostnader och högre komfort som...
Efterfrågan på förnybar energi har ökat kraftigt de senaste åren. Vi söker oss till sol, vind och vatten för att tillfredsställa våra...

Annonser

Utvalda varumärken

En kompromisslös sugfläktspanna för vedeldning.
Fler och fler upptäcker fördelarna med vedpannor tillverkade av gjutjärn.
CTC:s kombi-/vedpannor är effektiva, enkla att elda i och pålitliga.
CTC:s pelletsannor är effektiva, enkla att elda i och pålitliga.