Spiskassetter

Spiskassetter eller spisinsatser ger dig möjlighet till att få en effektivare uppvärmning från din värmekamin. Genom att installera en spiskassett i din befintliga kamin eller öppna spis kan du skapa ännu bättre förutsättningar för att all värme skall tas tillvara och återanvändas till den direkta uppvärmningen. Att tänka energieffektivt och smart kan sparar mycket pengar och en installation av en spiskassett eller spisinsats kan snabbt bli till en lönande investering för framtiden. Istället för att låta värmen försvinna ut genom skorstenen tar man hand om effekten som värmen alstrar och ser till att den gör nytta inne i huset innan man släpper ut, det som återstår i skorstenen.

Utvalda varumärken

En spiskassett från Contura förvandlar din öppna spis till en effektiv värmekälla.
Era önskemål till just en BRUNNER-insats, skapar glädje utan gränser…
Kaminer med teknik och skönhet i kombination

Levande flammor, eldens tegelsten och den vänliga, konstanta värmen, gör eldkällan ett naturligt mittpunkt.
Vattenmantlade kaminer för inbyggnad, effekter från 12 till 24 kW, 80% till vatten.
Romotop är en av de stora och tongivande kamintillverkarna i Europa
Supras Turbokassetter monteras med fördel in i befintliga öppna spisar.....

Nyheter

Multifire NT - Idro 15/22
Kombinerad vattenmantlad ved/pellets inbyggnadskamin av högsta kvalitet. Hög verkningsgrad både på pellets och ved med väldigt bra fördelning vatten/luft. Leverantör Italienska Palazzetti.
Romotop inbyggnadskamin
Ny insatskamin från Romotop! Treglas-insats med hisslucka och omgivande svart stålbeklädnad. 39 900 SEK Allt på bilden ingår i priset!
Aduro1 - Eldning med ved och pellets.
Aduro H1 är en unik kamin som skapar möjlighet att byta mellan det bästa av två världar, Ved och pellets.
Jøtul I 520
Ny spännande insats

Reportage, tips & idéer

Var rädd om värmen och dra nytta utav den i din totala uppvärmning.
När vi köpte vårt senaste hus för ett år sedan så fanns det en stor och maffig öppen spis nere i gillestugan....
Stûvs 16- Cube serien är sedan länge en favoritkamin hos arkitekter, inredare och stylister.
Stûv 16- Cube är vår storsäljare och flera av våra kunder berättar målande om hur de...
Det är en fantastisk känsla att kliva innanför dörrarna i JP Walther´s showroom i Källby
Den härliga värmen från brinnande kaminer och doften av ny kluven ved ger oss ett varmt...
I alla tider har människan farsinerats av elden. Den skänker oss ljus och värme och har sedan urminnes tider skyddat oss från olika hot, både från djur och mer mänskliga...
Med en bra brasfläkt sprider du värmen från kaminen till resten av huset.
Med en spiskassett eller insats kan du enkelt höja verkningsgraden på din öppna spis.

Spiskassetter

Spiskassetter eller spisinsatser ger dig möjlighet till att få en effektivare uppvärmning från din värmekamin. Genom att installera en spiskassett i din befintliga kamin eller öppna spis kan du skapa ännu bättre förutsättningar för att all värme skall tas tillvara och återanvändas till den direkta uppvärmningen. Att tänka energieffektivt och smart kan sparar mycket pengar och en installation av en spiskassett eller spisinsats kan snabbt bli till en lönande investering för framtiden. Istället för att låta värmen försvinna ut genom skorstenen tar man hand om effekten som värmen alstrar och ser till att den gör nytta inne i huset innan man släpper ut, det som återstår i skorstenen. På så vis effektiviserar vi samtidigt som vi är miljösmarta.

Komplettera med spiskassetter till era öppna spisar

Spiskassetter till en befintliga öppna spisarHär nedanför hittar du leverantörer av spiskassetter och spisinsatser för din kamin. Varje annonsör har sina unika produkter och du kan läsa mer om deras utbud på deras olika hemsidor. Genom att klicka på rutorna kommer du vidare till de specifika leverantörerna och det är där, hos dem, som du hittar mer ingående köpinformation. Du kan också hitta information om var du kan köpa just deras produkter och de allra flesta leverantörer presenterar sina återförsäljare på ett överskådligt och enkelt sätt för att kunden snabbt skall kunna hitta vidare till en återförsäljare i sitt eget närområde där man bor.

Spiskassetter och insatser i täljsten, gjutjärn och andra energikassetter. För att få en effektivare värmeåtervinning och på så vis också en lägre värmekostnad kan man med fördel montera in kassetter eller insatser även i kakelugnar och öppna spisar. Man behåller de snygga utsidorna, i form av de härliga, öppna spisarna eller de gamla, vackra kakelugnarna samtidigt som inmonteringen av spiskassetter och insatser hjälper till att få ett absolut effektivt eldande. Alla typer av öppna spisar går att komplettera med en spiskassett.

Redaktionen tipsar

Stûvs 16- Cube serien är sedan länge en favoritkamin hos arkitekter, inredare och stylister. Stûv 16- Cube är vår storsäljare och flera av...
Var rädd om värmen och dra nytta utav den i din totala uppvärmning. När vi köpte vårt senaste hus för ett år sedan så fanns det en stor och...
I alla tider har människan farsinerats av elden. Den skänker oss ljus och värme och har sedan urminnes tider skyddat oss från olika hot,...

Annonser