Skorstenar

Skorstenar leder ut rök från pannor eller kaminer i bostadshus. Med åren kan saker förändras i en villa och ibland kan behovet finnas att skaffa fler skorstenar eller att renovera den befintliga. En skorsten håller nämligen inte i all evighet och med tanke på hur viktigt det är att den är i ett gott skick så är det är riktigt bra och förståndig investering att låta en kunnig person se över din skorsten om den har en hel del år på nacken. Det kan bildas sprickor emellan murstenarna och skorstenen kan börja släppa in fukt. När fukten fryser så expanderar den och skorstenen skadas ännu mer. Till slut kan det leda till att rökgaser faktiskt inte ventileras ut på ett korrekt sätt utan istället blir kvar i inomhusluften, vilket förstås inte är nyttigt för oss människor att andas in.

Utvalda varumärken

Premodul skorstenssystem. Vinklad, schaktfri och rostfri. Testa vår nya skorstensberäknare!
Ett komplett sortiment av skorstensprodukter
Schiedel – Ledare i Europa i skorstenen och värmeinstallation.
Baxi erbjuder olika skorstenslösningar för både pannor och kaminer.
Lägsta pris-garanti! Isolerad modulskorsten, svenskutvecklad med högsta kvalitet!
Oisolerade skorstenar för både ved- och pelletseldning i emaljerat stål.

Nyheter

Dragförbättrare och ventilator med solcell
Genom montering av Landysnurran Solcell skapas en kontinuerlig ventilation, som hjälper till att hålla kanalen fri från fuktig, stillastående luft.
LANDY FACIL®
LANDY FACIL® är beviset på att det gamla talesättet ”det enkla är oftast det geniala” stämmer!
Skorstenar från Premodul
Installera två kaminer på samma skorsten.

Reportage, tips & idéer

Är din skorsten gammal och har börjat läcka så är det hög tid att renovera den!
En plåtskorsten ger dig en större valfrihet när det gäller placering utav din kamin.
Med en blockskorsten eller murad tegelskorsten kan du njua av värmen från din brasa under många år.
Ta hand om din skorsten på rätt sätt så kan du njuta av brasan utan att oroa dig för soteld.

Skorstenar

Skorstenar leder ut rök från pannor eller kaminer i bostadshus. Med åren kan saker förändras i en villa och ibland kan behovet finnas att skaffa fler skorstenar eller att renovera den befintliga. En skorsten håller nämligen inte i all evighet och med tanke på hur viktigt det är att den är i ett gott skick så är det är riktigt bra och förståndig investering att låta en kunnig person se över din skorsten om den har en hel del år på nacken. Det kan bildas sprickor emellan murstenarna och skorstenen kan börja släppa in fukt. När fukten fryser så expanderar den och skorstenen skadas ännu mer. Till slut kan det leda till att rökgaser faktiskt inte ventileras ut på ett korrekt sätt utan istället blir kvar i inomhusluften, vilket förstås inte är nyttigt för oss människor att andas in. Så försäkra dig och din familj om att era skorstenar är okej och bidra på så vis till ett säkert och bra inomhusklimat.

Dagens skorstenar överraskar

Här hittar du ett antal leverantörer som kan hjälpa dig. Det finns få saker som är så osynliga samtidigt som de är så avgörande, som just skorstenar. Det är alltid viktigt att din skorsten får den service den behöver och det är av absolut högsta vikt att din skorsten är väl genomgången och kontrollerad av en skorstensfejarmästare innan du börjar elda i braskaminer och kakelugnar. Din skorsten skall kunna transportera bort alla rökgaser på ett effektivt och korrekt sätt. En härlig eldstad med en passande skorsten ger en trygg och säker eldning. En skorsten kan ha väldigt många olika utföranden och vissa av dem är riktigt snygga faktiskt. Den där föreställningen om att skorstenar är murade av röda tegelstenar och ser likadana ut på var mans tak, är helt fel. Det finns en hel uppsjö av olika modeller på skorstenar, allt för att passa ihop med stilen på huset och taket. För att titta på olika modeller av skorstenar klickar du på någon av de utställningsrutor som finns här nedanför. Då kommer du till tillverkarens egen hemsida och där kan du titta på bilder och få bra tips på hur du skall tänka kring din skorsten.

Annonser