Vedhantering

En bra vedhantering är A och O för en enkel och smidig vedeldning. En vedklyv och en vedbod behövs för att underlätta själva hanteringen och förvaringen. Vedkapar, vedklipp, vedklyv och kanske en sågbock. En vedbod där du kan förvara all ved känns ju också nödvändigt och det är inte speciellt svårt att bygga ett bra vedförråd eller en funktionell vedbod. På Energiportalen hittar du allt som du behöver när det gäller vedhantering och du skall elda med ved, oavsett om det gäller vedförvaring eller vedeldning och dessutom allt som du behöver för att "tillverka" din egen ved. Visst är det en hel del jobb men det är roligt också! Först och främst behöver du en motorsåg för att ta ner träden och kapa dom i lämpliga längder.

Utvalda varumärken

Sinnrikt konstruerad vedlår enligt gammal beprövad metod
Praktiska vedfack till din kamin

Reportage, tips & idéer

För några av oss är det bara en mysig lek men för många kan det vara blodigt allvar.
Att vi människor behöver bli mer medvetna om vad som är bra miljöval och ett hållbart leverne...
Här kan du läsa om vad några olika typer av energilösningar kostar för genomsnitts hushållet.
Ta hand om din ved på bästa sätt för att få en så effektiv förbränning som möjligt.

Vedhantering

En god vedhantering underlättar eldandet

En bra vedhantering är A och O för en enkel och smidig vedeldning. En vedklyvare och en vedbod behövs för att underlätta själva hanteringen och förvaringen. Vedkapar, vedklipp, vedklyvare och kanske en sågbock. En vedbod där du kan förvara all ved känns ju också nödvändigt och det är inte speciellt svårt att bygga ett bra vedförråd eller en funktionell vedbod. På Energiportalen hittar du allt som du behöver när det gäller vedhantering och du skall elda med ved, oavsett om det gäller vedförvaring eller vedeldning och dessutom allt som du behöver för att "tillverka" din egen ved. Visst är det en hel del jobb men det är roligt också! Först och främst behöver du en motorsåg för att ta ner träden och kapa dom i lämpliga längder. Därefter skall veden klyvas till lagom stora bitar. När veden är färdig kluven skall den förvaras på ett bra ställe, till exempel i en vedbod eller ett vedförråd, där den får torka tills nästa säsong då den är klar att eldas med.

Vedeldning och vedhantering

Här nedanför får du en överblick över de tillverkare inom vedhantering som annonserar hos oss på Energiportalen. De kan ha olika inriktning inom området vedhantering och du kan behöva klicka dig in på deras respektive hemsidor för att faktiskt förstå precis vilken typ av produkter du kan hitta hos just dem. Leverantörer inom vedhantering är duktiga på att ge tips och råd kring att elda med ved så du kommer att hitta gott om matnyttig information hos dem. Dra nytta av deras råd och gör din vedhantering ännu enklare och smidigare. När du väl har hittar en tillverkare som tilltalar dig kan du finna information om deras närmsta återförsäljare direkt på deras hemsida. Då kan du enkelt göra ett besök och titta och känna på de produkter du är nyfiken på, innan du bestämmer dig.

Redaktionen tipsar

För några av oss är det bara en mysig lek men för många kan det vara blodigt allvar. Att vi människor behöver bli mer medvetna om vad som...

Annonser