Skorstensfria kaminer

 

Vill du inte elda med en vanlig kamin så är en skorstensfri kamin ett bra val

Det finns många anledningar till varför du inte kan eller vill elda med en riktig braskamin. Bor du till exempel i ett hus med en underkänd skorsten eller i en lägenhet samtidigt som du vill kunna njuta utav mysfaktorn som en brasa genererar så är en skorstensfri kamin ett smidigt val. Du kan inte använda din biospis som ett uppvärmningsalternativ eftersom den inte alstrar tillräckligt med värme för det. De flesta skorstensfria kaminer eldas med bioetanol. När bioetanol bränns bildas enbart vattenånga och en mindre mängd koldioxid vilket innebär att det inte är skadligt för oss.

Beroende på vilken sorts biokamin du väljer att investera i så kan du välja mellan att elda med bioetanol i flytande form eller som gelé. Vill du släcka elden innan den har brunnit ut gör du enkelt det genom att antingen lägga på ett så kallat täcklock eller med spjället, beroende på vilken sorts etanol kamin du har valt. Skorstensfria spisar finns i en mängd olika utföranden, allt från stora etanol kaminer till små och charmiga dekorations eldar.

Oavsett om du vill ha en stilren och diskret vägghängd etanol kamin eller en charmig och rustik golvkamin så hittar du det mesta hos våra olika annonsörer. Tänk på att aldrig elda något annat i din dekorationskamin än det brännmedel som tillverkaren rekommenderar.

De flesta spisar kan utan problem placeras direkt mot väggar utan något skyddande material mellan men välj en placering där det inte finns några lättantändliga material så som gardiner i direkt anslutning. Du behöver inga tillstånd för att installera en skorstensfri kamin och de flesta modeller är så pass lätta att du utan problem kan flytta på dem om du vill möblera om eller ta med dig den mysiga brasan till uterummet.

Vill du veta mer om skorstensfria kaminer eller få idéer från härliga inspirationsbilder så är du välkommen att besöka våra annonsörers hemsidor. Där kan du även hitta återförsäljare i närheten utav dig.

 

Redaktionen tipsar

Hur mycket el producerar solceller per år? En genomsnittligt stor solcellsanläggning med en effekt på 9 kW producerar cirka 7 000 till 10...
Det är sällan som den svenska sommaren är så extremt varm som i år. Ändå menar meteorologer och andra som forskar på klimat och...
  Nu har vi skapat ännu fler värmekategorier för dig Att det blir allt mer populärt att elda med ved har säkert alla upptäckt men att det...

Annonser

Utvalda varumärken

En elegant golvmodell, närmre än såhär kommer du inte en ?riktig? kamin
Elipse Z Elegant bioetanol spis som passar i Vardagsrummet, Uterummet eller Balkongen
Lättplacerade stramt designade eldstäder som passar in var som helst. FALPER by CELLIER