Energileverantörer

 

Även om vi så önskade, så är det inte många av oss som klarar sig helt utan energileverantör 

Vi kan verkligen göra mycket för att dra ner på behovet av att köpa el och ingen har kunnat undgå den enorma reklamkampanj som pågår för att göra oss medvetna om hur mycket ”onödig” el vi förbrukar. Hur mycket vi än tänker på att släcka lamporna, stänga dörren till frysskåpet, slå av tv apparaten på strömbrytaren och allt annat, så vill de allra flesta av oss ändå kunna slå på lampan när vi skall läsa på kvällen, laga varm mat på spisen eller kanske driva värmepumpen i vårt bergvärmesystem.

Genom att vara aktiv i ditt val av energileverantör kan du spara mycket pengar. Olika energileverantörer blir experter på olika slags el. Vissa elleverantörer profilerar sig med budskapet om att deras el bara kommer från gröna energikällor. Detta är kanske inte de billigaste alternativen men för många ändå ett enkelt och självklart val och ställningstagande. En annan elleverantör kanske har stor tillgång till vindkraft och kan på så vis erbjuda elkonsumenterna att köpa el som kommer från ett vindkraftverk.

Vattenkraft är en annan stor källa till el och även här finns det skillnader i priserna, leverantörerna emellan. Tyvärr räcker inte de ”naturliga” el-källorna till och de måste kompletteras med både kol, olja och kärnkraft. Dessa sistnämnda alternativ, eller låt oss kalla det komplement, är inte lika nyttiga för miljön och det är ju just förbrukningen av dessa vi måste hjälpas åt att sänka.

Med en gemensam kraftansträngning och ett ställningstagande mot miljöfarliga energialternativ kommer vi tillsammans, att sätta press på beslutsfattarna att skapa hållbara miljöalternativ som räcker åt alla. Det låter så tjusigt och många av oss kanske till och med tvivlar på vad som verkligen är möjligt men om vi tänker på följderna av den globala uppvärmningen så borde vi kunna få energi och kraft att kämpa vidare.  

 

Redaktionen tipsar

Sex tips vid vedeldning ● Denna artikel är en annons från Contura En braskamin är inte bara en vacker detalj som skapar en mysig atmosfär i...
●Denna artikel är en annons från Uponor Nya Uponor Smatrix Style optimerar inomhusklimatet med lägre energikostnader och högre komfort som...
Med små, enkla medel får du pengar över till annat Det finns många små, bra tips på hur...

Annonser