Vedspis

 

En vedspis i köket skänker både värme och en härlig stämning 

Tillhör du de lyckliga som har ett stort kök med gott om plats kan du välja att installera en vedspis i ditt kök. En vacker vedspis i till exempel gjutjärn med ett riktigt gammaldags utseende blir ett smycke i varje kök men en vedspis är så mycket mer än bara vacker. Hos en del tillverkare av vedspisar får du möjlighet att själv designa din vedspis genom att välja utseende, funktioner, tillbehör, storlek och effekt. På så sätt får du en vedspis som är konstruerad för att passa till ditt hem och dina förutsättningar.

En av fördelarna med en vedspis är det faktum att den går att använda även vid strömavbrott. Bor du i ett område som drabbas av långvariga strömavbrott med jämna mellanrum kan du använda din vedspis till både matlagning och uppvärmning. Lagar du mycket mat på din vedspis finns det modeller med en bakugn där du kan baka bullar, pizza eller bröd. Välj en vedspis som har de funktioner som du kommer att ha störst nytta av.

Om du har ett vattenburet värmesystem och vill ta vara på så mycket som möjligt av värmen som din vedspis genererar kan du välja en modell som går att koppla till en ackumulatortank. På så sätt bidrar din vedspis till varmvattenförsörjningen och den kan även hjälpa till att värma upp huset. En del vedspisar kan även kombineras med pellets eller el.

Om du väljer att investera i en ved/pellets-spis kan till exempel ställa in vilken tid som veden i spisen skall antändas och när sedan veden har brunnit ut slår pelletsbrännaren till. Detta innebär att din vedspis blir en självklar värmekälla i ditt kök och du slipper på så sätt komma ut i ett kallt kök på morgonen.

Vill du veta mer om vedspisar är du välkommen att besöka våra annonsörers hemsidor. Där hittar du fakta om alla deras produkter, härliga miljöbilder på vackra vedspisar och information om vart din närmaste återförsäljare är belägen.  

 

Redaktionen tipsar

  Dagens moderna radiatorer är rena skönheterna. Alla bostäder behöver ett väl fungerande uppvärmningssystem. Man vill att det skall vara...
  Nu har vi skapat ännu fler värmekategorier för dig Att det blir allt mer populärt att elda med ved har säkert alla upptäckt men att det...
Bergvärme är möjligheten att utvinna solens nästan oändliga energi ur marken. Vi har inte råd att varje dag låta denna utsläppsfria energi...

Annonser

Utvalda varumärken

En 50 cm bred vedspis med integrerade brandskydd.
Prisvärda och robusta kaminer i gjutjärn. Hög effekt!
Vedspisar - Lohberger LHS Garanti för enkelt underhåll.
Ren förbränning med indirekt värmeteknik som skapar stabil värmekälla.