Nyhet HeatSTOP!

Brunner har tagit fram produkten som är är precis vad det låter som - en värmesköld som reglerar värmestrålningen från kaminen.

Vi vet hur det kan vara; vänner kommer på besök, och den vackra eldstaden med den stora siktrutan blir ordentligt uppvärmd och efter två timmar känns det nästan för varmt.

Att kunna se elden genom glasfönstret är riktigt trevligt, men med den nackdelen att rummet värms upp mycket snabbt av den höga värmen på glasskivan. Dessutom har värmebehovet i våra byggnader minskat de senaste åren. Ofta är det då väldigt svårt att hitta rätt temperatur och rätt "bekvämlighetsintervall" för rummet.

Det är därför Värmestoppet (heatSTOP) utvecklats. heatSTOP gör det möjligt att reglera strålningsintensiteten från förbränningskammaren om det blir för varmt i rummet. Du kan bestämma själv när du vill ha den ostörda vyn över brasan, eller när du föredrar att dra för jalusiet och därmed minska värmestrålningen.

Naturligtvis kan man också välja att stänga den bara till hälften. Med ett slutet "heatSTOP" hålls upp till 90% av värmestrålningen tillbaka. En slitstark, smidig och sofistikerad konstruktion som i öppet läge försvinner helt in i de monterade sidorna.

Redaktionen tipsar

  Med små, enkla medel får du pengar över till annat Det finns många små, bra tips på hur man kan spara på energiförbrukningen i hemmet...
I dessa miljömedvetna tider har pelletseldning blivit ett populärt alternativ. Pellets är en ren naturprodukt som framställs av sågspån...
Att tända en brasa i en öppen spis och se på när elden tar vid är en härlig känsla. Få saker kan vara så rogivande och samtidigt uppiggande...