Enklare att hitta rätt värmekälla

 

Nu har vi skapat ännu fler värmekategorier för dig

Att det blir allt mer populärt att elda med ved har säkert alla upptäckt men att det råder stora skillnader, båda i verkningsgrader och användningsområden är inte alls lika självklart. Vedeldningen är för någon ett komplement till den ordinarie värmekällan och för andra den viktiga huvudvärmen som hushållet klarar försörjningen för både värme- och varmvatten med. Dessa skillnader kräver kunskaper om de olika kaminerna och hur vi skall kunna göra rätt val för just våra specifika behov och önskemål. Oavsett om det är en insats till din öppna spis, en vedpanna, en vattenmantlad kamin eller kanske en gjutjärnskamin du söker så skall du enkelt kunna hitta tillverkare bland våra annonsörer.

Allt fler som letar efter kaminer till sitt hem idag vet vad de letar efter och vill ha just en speciell typ av kamin. För att kunna tillmötesgå dessa specifika krav har energiportalen nu delat in alla kaminer i många fler kategorier. I praktiken innebär det att du kan gå in på just gjutjärnskaminer eller täljstenskaminer eller något annat specifikt ord för att se de tillverkare som gör just dessa produkter. Valet bland kategorierna i vänstermenyn ger dig alltså ett mer precist urval och du behöver inte leta bland annonsörerna. Har du valt murspisar så skall du kunna vara säker på att de annonsörer som syns där har en eller flera modeller av murspisar.

Murspis från Contura

Dessa förändringar har vi gjort för att underlätta för dig som konsument och för att du skall hitta mer exakta märken för just dina specifika behov. Är det så att du inte riktigt har bestämt dig för vilken typ av kamin du vill ha så kan du läsa mer i vår Energiguide om de olika typerna. Där presenterar vi mer ingående fakta om varje kamintyp, hur de används och vilka fördelar just den specifika kamintypen har.  Vi ger dig också bildexempel på hur de olika typerna kan se ut i hemmiljön.

Tidigare hade vi alla kaminer under en samlad kategori som vi kallade kaminer/kakelugnar men idag kan du istället titta på kakelugnar separat, eller bara se annonsörer inom området gjutjärnskaminer. Våra populära annonssidor över murspisar och täljstenskaminer har också fått egna kategorier och vi hoppas att våra förändringar skall hjälpa dig som läsare och konsument att snabbare hitta vad du söker.

För att lära dig mer om kaminer av olika slag rekommenderar vi att du läser i Energiguiden som du hittar här i vänsterspalten.

 

Redaktionen tipsar

 Smidig värme för behagligt varma rum  Från att ha varit ett uppvärmningssätt som nästan uteslutade användes i badrum har golvvärme idag...
●Denna artikel är en annons från Uponor Nya Uponor Smatrix Style optimerar inomhusklimatet med lägre energikostnader och högre komfort som...
Uppvärmningen av bostaden är nog det minsta vi vill tänka på just nu Sommar och värme närmar sig med stormsteg och tanken på vintern och...

Annonser

Utvalda varumärken

I plåt och gjutjärn - generösa glas som ger fint ljus och härlig värme
Kaminer med teknik och skönhet i kombination


Arena Aqua är en rund elegant ny lösning från Oranier.
Får man lita på asatron är Oden vår skandinaviske casanova.