Golvvärme för sköna golv

Med värmekällan direkt i ditt golv får du en perfekt upplevelse av värmen i rummet.

Det blir allt vanligare med värmegolv både i kök, vardagsrum och sovrum. Den tid då det bara var badrum och hall förunnat att ha golvvärme är för alltid passerad och väl är väl det. Att både få en lättskött, ekonomisk och behaglig värme i ditt rum gör att allt fler upptäcker fördelarna med att ha golvvärme i alla rum, runt om i bostaden. Värmens påverkan på människan och hur vi upplever den är en bra grund och en perfekt stöttepelare när man funderar på att installera golvvärme. Att kroppen och kanske framförallt hjärnan mår extra bra av att värmen kommer nerifrån och värmer oss gradvis, allt mindre, ju längre upp man kommer är det ultimata sättet att bli uppvärmd. Du kan gå på golven utan strumpor och få den där härliga direktkontakten med det uppvärmda golvet. Kroppen värms på ett behagligt sätt och ju högre upp värmen kommer dess då svalare hinner den att bli. På så vis lämnas ditt huvud svalt och du slipper att uppleva den dåsighet och trötthet som många vittnar om i inomhusluften.

Golvvärme från Ebeco

Ett värmegolv kan monteras på flera olika sätt. Det gemensamma är att systemen alltid byggs in i underlagsgolvet, antingen djupare ner i bjälklaget eller så gjuter man in kablarna under själva topp beklädnaden. För den som vill ha en särskilt snabb och enkel installation så finns färdiga värmemattor där kablarna redan sitter på plats. Bara att rulla ut och gjuta in.Behoven skiljer sig förstås mellan olika rum, det kan vara sådant som storleken på rummet, hur välisolerat rummet är och i vilken del av huset rummet ligger, ex. i en kallare källare. För att möta dessa skiftande behov finns det ett otal olika effekter och kapaciteter hos de olika golvvärmesystemen. Ta alltid hjälp av en kunnig fackman för att få rätt styrka på ditt värmegolv. Nästan alltid styr du din golvvärme med hjälp av en termostat. Där kan du också utläsa annan viktig information angående hur mycket energi din golvvärme förbrukar, hur mycket den har fått arbeta och på så vis kan du få kontroll över din förbrukning.

Vattenburen golvvärme från LK Systems

Det finns två olika grundtyper av golvvärme. De eldrivna systemen och de golvvärmesystem som är vattenburna. I de vattenburna systemen ligger det vattenrör monterade i golvunderlaget och har man resten av husets uppvärmning med vattenburen värme så är detta ett smidigt och ekonomiskt alternativ. För den som vill komplettera sin vattenburna värme med ett eldrivet värmegolv, för att även kunna ha varma badrumsgolv på sommaren, då många stänger av sin övriga vattenburna uppvärmning, så är det aldrig någon konfliktsituation. Man kan enkelt ha både eldrivna och vattenburna värmegolv i kombination med det är däremot omöjligt att installera en vattenburen golvvärme om du har direktverkande el i villan.

  Så förklarar Ebeco golvvärmens effekter

Vilken typ av golvvärme som än passar just din bostad bäst så ger dig alla typer av värmegolv samma sköna känsla. Ett varmt och behagligt golv som är skönt att gå på och som värmer kroppen på ett perfekt sätt. Med värme i dina golv kommer du att uppleva inomhustemperaturen som skön och behaglig trots att du faktiskt har några grader lägre än man annars kan uppleva som lagom. Den känslan som ett värmegolv skapar gör alltså att du kommer att kunna känna dig behagligt nöjd med din innertemperatur, pigg och välfungerade i huvudet och dessutom spara pengar på en lägre innertemperatur.

Läs mera om el buren golvvärme på Ebecos hemsida och om vattenburna golvvärmesystem på LK systems hemsida. På båda ställena får du massor av bra fakta om golvvärme och du kan också hitta återförsäljare i din närhet.

Vill du istället få en bredare överblick över aktörer inom området Golvvärme – Värmegolv så kan du istället besöka vår utställning här på Energiportalen. Där finns de flesta tillverkarna av värmegolv som arbetar mot den svenska marknaden och du får en snabb och bra översikt.

 

Redaktionen tipsar

Bergvärme är möjligheten att utvinna solens nästan oändliga energi ur marken. Vi har inte råd att varje dag låta denna utsläppsfria energi...
För några av oss är det bara en mysig lek men för många kan det vara blodigt allvar. Att vi människor behöver bli mer medvetna om vad som...
Det är en fantastisk känsla att kliva innanför dörrarna i JP Walther´s showroom i Källby Den härliga värmen från brinnande kaminer och...

Annonser

Utvalda varumärken

Med golvvärme från Uponor får du en behaglig temperatur i rummet och på golvet.
Vattenburna golvvärmesystem för alla typer av golv.
Smart golvvärme för ekonomin och miljön
Ebeco erbjuder ett komplett golvvärmesortiment med lösningar för alla behov.