2 st pålitliga värmepannor

Söker du en pelletspanna med bra driftsäkerhet och bra ekonomi? En panna med hög säkerhet som sparar tid och har ett stort bränslemagasin?

RB Cortena Serien från Lindquist Heating är designad för att passa hus med begränsat installationsutrymme och även som backup eller spetslast för t.ex. system med värmepump som behöver extra värme när det blir kallt.
Enkel installation, stort bränslemagasin, bekväm rengöring och förhöjd säkerhet.
Detta är en plug & play lösning där allt är förberett för enklast möjliga installation och innehåller alla delar som behövs.
Pannan har integrerat expansionskärl, inbyggd cirkulationspump, modulbaserad brännare och färdig rördragning – allt för att ta så liten plats som möjligt.

Förhöjd säkerhet: Dubbla gasövertrycksventiler, barnsäkra lås på luckor och värmeresistenta kabelskydd är bara några exempel på det långt tagna säkerhetsarbetet.

Stort bränslemagasin: RB Cortena har ett 100L stort magasin för pellets och erbjuder en lång drifttid för denna klassens pannor. Luckan är vändbar åt valfritt håll beroende på kundens preferens. Om man har krav på mer bränslevolym kan man komplettera med ett fristående magasin.

Bekväm rengöring: Ett stort askfat under brännaren tillåter enkel urtagning av askan som genereras från brännaren och askskrapan. Konvektionstuberna rengörs enkelt genom att med handtaget dra spiralerna upp och ner några gånger utan att behöva öppna pannan för detta. Enkelt – Rent & Smidigt

Friskluftsintag: Om rummet saknar tillräcklig ventilation eller lufttillförsel kan en slang eller ett rör anslutas för att ta förbränningsluften från ett annat rum eller utomhus. (mycket användbart i passivhus)

Läs mer om RB Cortena

 

Skulle du vilja ha en större flexibilitet vid vedeldning? Kunna ha kvar ekonomin med ved men med en kombination som är rimlig?
Då kan ved med integrerad pelletspanna kan vara lösningen för dig!

Den nya generationen RB Devron tar försprång i den tekniska utvecklingen och är idag den snabbast säljande kombipanna för ved och pellets i sin klass i Europa. Tack vare väl beprövad konstruktion, designad effektivitet, ekonomi och mycket högt ställda miljökrav, är livslängden lång. Kombipannan har fått ett varmt välkomnande av ägare i hela Sverige.

devron-rb

Fördelarna med RB Devron kombipannan är många:
• Automatisk tändning, dosering och övergång mellan bränslen.
• Kontrollpanel som är funktionell och användarvänlig, justeringen av primär och sekundärluft är oberoende justerbar.
• Rökgastemperaturen kan styras med hjälp av en rökgassensor, automatiskt och för absolut högsta verkningsgrad.
• Stående rökgaskanaler med turbulatorer och en modulerande och sugande rökgasfläkt.
• Enkel sotning av rengöringskanalerna med spaken på pannans utsida.
• Små, lätta modulbaserad keramik för enkelt utbyte.
• Rejäl bypass-funktion på rökgasvägen samt automatisk sensor vilket eliminerar inrykning vid vedpåfyllning.
• Elitiskt formad förbränningskammare för bättre hållbarhet och ökad vedvolym.
• Integrerat benstativ för pallyftare.
• Internt undertryck vilket garanterar säkerheten och eliminerar rökläckage.
• Integrerad nödkylningsslinga, dubbelverkande anti-tjärplåtar, stor asklåda och enkelt justerbara och optimalt täta luckor.

Läs mer om RB Devron

Redaktionen tipsar

  Uppvärmning står för 60 procent av svenska hushålls energiförbrukning och det är under vinterhalvåret som värmen behövs som mest. För...
Ingen tycker att det är kul att vara sjuk. Dunkande huvudvärk, rinnande näsa, värkande muskler och ont i halsen kan göra även den starkaste...
 Smidig värme för behagligt varma rum  Från att ha varit ett uppvärmningssätt som nästan uteslutade användes i badrum har golvvärme idag...

Annonser