Kamin utan skorsten

 

Väljer du en kamin utan skorsten så får du möjlighet att placera din kamin vart du vill

Bor du i en lägenhet och vill kunna mysa framför en brasa, eller bor du i ett hus men känner att det inte passar eller fungerar med en vanlig kamin eller kakelugn så finns det alternativ. En biospis ger samma känsla som en riktig kamin men istället för att elda med ved så använder du bioetanol som är ett miljövänligt, vegetabiliskt och rent bränsle. När du eldar med etanol så bildas det vattenånga och koldioxid i ungefär samma mängd som när du eldar några vanliga medelstora ljus vilket innebär att du slipper rök och lukt från din kamin.

Det finns många olika varianter av dekorspisar att välja bland beroende på vad du vill ha och vad som passar i ditt hem. Det spelar ingen roll om du vill ha en geléspis för inomhusbruk, utomhusbruk eller en som går att variera mellan altanen och vardagsrummet, det finns alla sorter att välja bland. Bor du i en lägenhet finns det jätte läckra vägghängda kaminer som du kan sätta upp i vardagsrummet eller sovrummet.

Det finns också stående geléspisar som är flyttbara, dom kaminerna är perfekta om du vill ha möjlighet att njuta av en brasa både i vardagsrummet, altanen eller uteplatsen. Om du till exempel bor i ett hus med en öppen spis så finns det också biospisar som går att använda som insatser. Du kan givetvis även använda dom i en kakelugn eller kamin om du av någon anledning inte kan eller vill elda med ved eller pellets i den befintliga kaminen. Värmen som en dekorspis genererar räcker inte för att värma upp ditt boende men de är vackra inredningsdetaljer som höjer stämningen avsevärt.

Det finns olika sätt att elda med en dekorkamin, antingen använder du bioetanol men du kan också välja gel eller en bränslepatron. Bränslepatronen finns i många olika varianter, du kan till exempel välja en med doft av kanel eller gran. Det finns även gel som sprakar när den brinner för att det ska kännas som en äkta brasa. Vill du inte elda med en bränslepatron men ändå ha doft kan du välja att köpa doftpinnar och lägga in dem i kaminen i stället. Du kan också välja att installera en kamin utan skorsten som eldas med gas, de olika typerna av gas som du kan elda i en sådan är naturgas, gasol och stadsgas. Ett annat alternativ är elbrasor, dessa brasor genererar ingen värme men de ger ändå en känsla av att du sitter framför en sprakande eld.

För att veta mer om dekorkaminer eller hitta din leverantör utav kaminer utan skorsten så är du välkommen att titta runt bland våra annonsörers hemsidor.

 

Redaktionen tipsar

●Denna artikel är en annons från Uponor Nya Uponor Smatrix Style optimerar inomhusklimatet med lägre energikostnader och högre komfort som...
Det är en fantastisk känsla att kliva innanför dörrarna i JP Walther´s showroom i Källby Den härliga värmen från brinnande kaminer och...
Allt för många bostäder har problem med fukt och dålig lukt Många av problemen går dessutom att avhjälpa med hjälp av en avfuktare. Det kan...

Annonser