Kombinera med ackumulatortankar

Tänk på att spara undan det som du kan behöva vid ett senare tillfälle.

Ackumulera är egentligen bara ett annat uttryck för att lagra. Att ackumulera och att lägga på lager det som man senare kan komma att behöva är en väldigt bra funktion när man talar om värme och att värma upp sitt hem. Med en ackumulatortank som du kopplar till din vedpanna kan du exempelvis nöja dig med att elda ordentligt en gång om dagen och därigenom lagra på dig så pass mycket värme att du klarar dig under hela dygnet.

Baxi ackumulatortankar 

Det fungerar också alldeles utmärkt att koppla en ackumulatortank till en bergvärmepump, solfångare eller pelletspannor och ackumulatortanken har som sin uppgift att hela tiden ta till vara den värme som produceras från ditt värmesystem och sedan förvalta den på absolut bästa sätt, fram tills den stunden då du behöver använda den. Ackumulatortankar kan på så vis maximera effekterna av din värme och se till att ingenting går till spillo.

Värmehopp från Euronom

Bland tillverkarna av ackumulatortankar hittar du både rena lagringstankar som sparar på värmen åt dig tills du behöver den bättre men det finns också kombinerade ackumulatortankar där du har både varmvatten och värme i ett. Fördelen med denna typ av allt-i-ett tank är att du kan göra med varmvattnet precis som med värmen, alltså spara det till ett senare tillfälle.

Combi Heat ackumulatortankar 

Somliga ackumulatortankar är kombinationsbara med flera olika värmepumpar och du kan koppla samman, exempelvis, en ved – och pelletspanna, en solfångare och en varmvattenberedare till en och samma ackumulatortank. Enkelt och smidigt med allt samlat i ett stort multienergi system, som hela tiden försörjer dig och ditt hus med all den värme som ni kan tänkas behöva.

CTC värmepumpar

Storleken och effekten på din ackumulatortank styrs av hur stort behov du har. Med många värmegolv, radiatorer och mycket bostadsyta behöver du naturligtvis mer effekt och större tankar för att klara den totala försörjningen. Har man behov av att montera sin ackumulatortank i trånga utrymmen och därför tvingas att välja en mindre modell så kan man också tänka sig att man kopplar ihop flera mindre tankar till ett system för att ändå nå upp till den slutliga effekten som huset behöver.

Kombinera dina värmekällor med Värmebaronen

Värmebaronens hemsida, kan du hitta en hel bok just om att kombinera olika värmekällor med hjälp av en ackumulatortank. Du får massor av tips på hur just din värme och varmvattens försörjning skall bli så ekonomisk som möjligt. Du kan ladda ner hela kombinera-broschyren direkt till din dator. På hemsidan kan du också beställa den i tryckt form om du hellre vill göra det.

Med hjälp av en ackumulatortank i ditt hem sparar du på energin och du kan alltid vara säker på att du inte eldar för kråkorna. Systemet tar till vara den värme som produceras, behåller värmen och om så behövs, värmer den än mer. Förvarar den tills det är dags för dig att utnyttja den och ser då till att leverera precis så mycket som du behöver.

Här på Energiportalen kan du enkelt få en överblick över tillverkare av ackumulatortankar och ifrån deras utställningar når du sedan vidare till deras respektive hemsidor för att få mer ingående information och fakta.

 

 

Redaktionen tipsar

  På allt fler ställen ser man hur hustaken bekläds med solfångare. Den ständiga oron över hur vårt val av uppvärmning påverkar miljön blir...
  Nu har vi skapat ännu fler värmekategorier för dig Att det blir allt mer populärt att elda med ved har säkert alla upptäckt men att det...
Var rädd om värmen och dra nytta utav den i din totala uppvärmning. När vi köpte vårt senaste hus för ett år sedan så fanns det en stor och...

Annonser

Utvalda varumärken

NIBE VPB S en effektiv varmvattenberedare och ackumulatortank för anslutning till värmepump, gas eller oljepanna.
Cylindriska & Rektangulära ackumulatortankar. Finns i flera storlekar
En ackumulatortank från CTC fungerar som en stor termos, där värmen lagras fram tills att den behövs.
Akvaterm-ackumulatortank kan kombineras med de flesta värmekällor oberoende av värmesystem